Toorenent.nl Bastiaan als Regisseur

Bastiaan als Regisseur

Bastiaan Toorenent is al sinds zijn tweede jaar aan de Academie werkzaam als regisseur bij zowel Amateurtheater gezelschappen als professionele producties.

Bastiaan zijn enthousiasme, passie, openheid en grote vakkennis werkt voor acteurs veelal aanstekelijk waardoor er een gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid ontstaat waarin iedereen onderdeel is van het creatieve proces. Door zijn persoonlijke ervaringen uit de praktijk te gebruiken als voorbeeld weet Bastiaan acteurs de juiste handvatten te geven om tot grote hoogte te stijgen. Het overal resultaat is veelal een productie die goed wordt ontvangen door het publiek en waar acteurs terug kunnen kijken op een gezellige en fijne repetitie tijd waarin ze veel hebben geleerd.

In de vele regies door de jaren heen is een duidelijke ontwikkeling te zien in het werk van Bastiaan Toorenent.  
Als jonge regisseur had hij veelal nog de neiging om moralistisch te zijn in de boodschap aan het publiek, abstract of absurdistisch in de speelstijl en stilistisch of tegendraads in de vormgeving.
Door de verandering in de maatschappij en de vele ervaringen heeft het moralisme plaatsgemaakt voor de openvraag. Dit betekend dat Bastiaan zijn publiek graag tot het nadenken aanzet over een onderwerp zonder een oplossing, conclusie of mening aan hen op te dringen. De abstracte en absurdistische speelstijl is veelal veranderd in stilistisch realisme omdat dit meer herkenning bij mensen opwekt en de stilistische of tegendraadse vormgeving is geavaleerd in een noodzakelijk minimalisme.

Nog steeds regisseert Bastiaan Toorenent met enige regelmaat zowel amateur als professionele gezelschappen en staat altijd open voor nieuwe projecten en uitdagingen. Wilt u meer informatie over het inhuren van Bastiaan Toorenent als regisseur en de hoogte van zijn gage, neem dan contact met hem op door te mailen naar bastiaan@toorenent.nl

Klik hier om een volledige lijst van producties te zien die Bastiaan Toorenent heeft geregisseerd.