Ongeloof in Corona sluit de Horeca


Categories :

Vorige week kregen we strengere maatregelen. Een serieuze Mark Rutte lijkt eindelijk te beseffen dat hij niet kan rekenen op de eigen verantwoording van de Nederlandse bevolking.

Nederland is een keer niet het beste jongetje van de klas. Als het om coronamaatregelen gaat zijn we in Europa één van de slechts presterende landjes die er zijn. Iets waar we absoluut niet trots op moeten zijn. Want onze eigenwijze houden zorgt voor meer besmettingen en dus meer doden.

Toch zijn niet alle maatregelen, die nu genomen worden, logisch.
Want waarom moet de horeca dicht terwijl juist deze branche verreweg de meeste maatregelen heeft genomen tegen verspreiding van het virus en zich doorgaans het beste aan de regels hebben gehouden? Waarom mogen kerken wel grote bijeenkomsten houden, terwijl de coronaproof theaters nog maar 30 mensen mogen toelaten? En waarom wordt er niet op afstand houden gehandhaafd bij protesten, waar men het gore lef heeft om “Heil Hitler” en antisemitische leuzen te schreeuwen, terwijl kinderverjaardagen niet meer met meer dan 3 personen gevierd kunnen worden en de politie kleine buurtfeestjes opbreekt?

Dat het kabinet hard wil ingrijpen is logisch.
Dat zij extremere maar duidelijkere regels opleggen is zelfs aan te prijzen. Maar dat zij nog steeds niets tot weinig willen doen aan de corona ongelovige, is voor mij een groot raadsel.

Natuurlijk mag iedereen protesteren. Natuurlijk mag iedereen zijn eigen godsdienst belijden maar dat wil niet zeggen dat zij zich niet aan bepaalde regels kunnen houden tijdens deze uitingen. Waarom mag een christen zeggen dat het in de hand van god ligt of hij/zij besmet wordt en daarmee ook andere in gevaar brengen. Daarbij komt dat als andere geloofsstromingen dit zouden doen in Nederland, dan zouden de rechtse partijen de schande het hardst van de daken schreeuwen.
En waarom mag iemand protesteren dat hij zijn vrijheid terug wil, terwijl hij daarmee de vrijheid van de Horeca ondernemers en vele andere in het geding brengt?

Natuurlijk ben ik ook pissig op het kabinet die in mijn ogen veel te laat heeft ingegrepen. Ik ben kwaad op de wijze waarop er om gegaan wordt met de cultuursector en de horeca. Maar het meest kwaad ben ik nog op de mensen die zelfs nu nog het lef hebbe zich niet aan de regels te houden.

Want zij die, ondanks het aanraden om een mondkapje te dragen, nog steeds in de supermarkt zich niet houden aan de anderhalve meter afstand zij de schuldige dat de horeca en cultuursector nu weer helemaal op slot zit.
Zij die nog steeds beweren dat corona niets ergs is en nog minder dan een griepje, zijn de veroorzakers van de extreme stijgingen aan besmettingen.
En zij die corona ontkennen en beweren dat het niets anders is dan een wereldwijd complot van de regeringen, zijn medeplichtig aan de meer dan 1700 mensen die nu in het ziekenhuis liggen met corona waardoor de normale zorg en operaties met ruim 20% is gedaald en de wachtlijsten alleen maar verlengt worden.

Of je het nu eens bent of niet met de maatregelen wil ik toch iedereen oproepen om zich eraan te houden. Niet omdat de regering het zegt. Niet omdat anders Mark Rutte misschien boos wordt en zelfs niet omdat ik wel in de ernst van Corona geloof. Maar puur om de horeca en de cultuursector te helpen.

Want als je wil dat het leven weer zo snel mogelijk normaal wordt. Doe dan ook normaal en hou je aan de maatregelen. Des te sneller kunnen we weer een biertje drinken in de kroeg en genieten van een voorstelling in het theater.

Wees geen asociaal en hou je aan het nieuwe normaal

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *