LINKS GELEUTER S2/E31 | Zijn conservatieve partijen mede verantwoordelijk voor groei en verharding van de georganiseerde misdaad?


Categories :

In deze aflevering van de podcast LINKS GELEUTER bespreekt Bastiaan Toorenent waarom hij vindt dat de conservatieve politieke partijen, in het bijzonder CDA en VVD, mede verantwoordelijk zijn voor de groei en verharding van de georganiseerde criminaliteit.

De afgelopen 20 jaar zijn het met name het CDA en de VVD geweest die ervoor gezorgd hebben dat de positie van burgers met lage inkomens en midden inkomens zijn verslechterd. De kloof tussen arm en rijk is met ruim 20% gestegen en waar eerst in Nederland 1 op de 10 kinderen opgroeide in armoede, is dat aantal gestegen naar 1 op de 5 kinderen. Hierdoor zijn er steeds grotere groepen jongeren die een uitzichtloos bestaan hebben en daardoor sneller verleid worden door het snelle en vele geld van de criminaliteit.
Daarnaast zijn het met name het CDA en de VVD die steeds weer de legalisering van Wiet en Hash tegen blijven houden. Ondanks dat de gehele top van de politie en een meerderheid van de bevolking al jaren pleit voor de legalisatie, blijven VVD en CDA vast houden aan het conservatieve beeld van georganiseerde misdaad en softdrugs.
Tevens zijn deze partijen de schuldige, ondanks dat zij het steeds hebben over meer veiligheid en een hardere aanpak van criminaliteit, dat de politie een tekort blijft houden van ruim 1,2 miljard op de begroting voor de komende jaren. Geld wat wel noodzakelijk is wil de politie enige kans maken om de georganiseerde misdaad aan te pakken.

Hierboven kunt u direct luisteren naar deze aflevering van de podcast. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast LINKS GELEUTER via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse ander podcast kanalen.

Hierboven kunt u direct kijken naar de video van deze aflevering van de podcast. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast LINKS GELEUTER via de YouTube kanalen van Toorenent.nl of door de Facebook Fanpagina van Bastiaan Toorenent te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *