LINKS GELEUTER S2/41 | Moet Links niet moeilijk doen over kernenergie?


Categories :

In deze aflevering van de podcast Links Geleuter bespreekt Bastiaan Toorenent de steeds opnieuw opkomende discussie over kernenergie. Steeds meer mensen laten zich overtuigen van het nut ervan en lijken de nadelen minder belangrijk te vinden dan de voordelen.

Eén keer in de zoveel jaar komt de discussie rondom kernenergie weer terug op tafel door de politiek. Nu worden, door met name rechtse partijen de voordelen van kernenergie steeds meer opgehemeld zogenaamd omdat het de enige wijze zou zijn om de klimaatdoelen uit het klimaatakkoord te behalen. Bastiaan geeft echter heel duidelijk aan dat er wel degelijk veel gevolgen aan kernenergie zitten en dat het absoluut geen schone of co2 neutrale oplossing is. “De hele discussie wordt momenteel door JA21 voorman Joost Eerdmans geleid als antwoord op de energie transitie. Hij vertelt echter niet het eerlijke verhaal. Kernenergie is namelijk nog steeds vervuilleder, gevaarlijker en duurder dan groene energie uit wind, zonnen en waterstroming energie.”

Hierboven kunt u direct luisteren naar de aflevering vanaf deze pagina.
Tevens kunt u zich abonneren op de podcast LINKS GELEUTER via Spotify, YouTube, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere video en podcast platformen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *