Ik ben een klootzak


Categories :

Waarom deze titel? Omdat het waar is. Ik kan een enorme klootzak zijn.
Er zijn ook diverse mensen die mij hier met enige regelmaat aan herinneren.

Sommige gebruiken die exacte term. Andere gebruiken andere termen die op hetzelfde neer komt. En toch doet het me eigenlijk niet meer zoveel.
Ik denk dat het komt door dat ik het al te vaak gehoord heb, door de mensen die het zeggen en lichte narcistische en arrogante trekjes die mijn persoonlijkheid absoluut niet vreemd zijn.

Ik ben inderdaad voor sommige mensen absoluut een klootzak. En misschien nog wel een grotere klootzak omdat ik het gewoon toegeef en er absoluut geen spijt van heb dat ik het ben.

En ik zal u uitleggen waarom.

De mensen in mijn directe naaste omgeving waar ik veel om geef en respect voor heb, zullen de klootzak in mij niet of zelden ervaren. Ik ga voor hen door het vuur, doe letterlijk bijna alles voor hen en zet zelfs mijn, toch wel grote ego, aan de kant als dit beter is voor de onderliggende verhoudingen. Ik wil niet zeggen dat ik een lieverd ben en dat de mensen waarvan ik hou en die van mij houden het makkelijk hebben met mijn persoon, maar ik wil wel zeggen dat ik alles voor hen over heb en alles doe om te voorkomen dat ik hen pijn doe.

Zelfs mensen waar ik geen intieme relatie mee heb, zal ik niet perse dwars zitten of veroordelen. Ik ben juist heel erg van het leven en laten leven, ook al zal niet alles mijn persoonlijke goedkeuring krijgen.

Echter mensen die bij mij te ver gaan, brengen de klootzak bij mij naar boven.
Een goed voorbeeld is mijn ex-vriendin waarmee ik bijna drie jaar heb samen gewoond. Toen het uitging kwam dat eerlijk gezegd voor mij wel als een verassing. Dat het uitging bleek later een enorme zegen maar dat wist ik op dat moment nog niet.

Vanaf het moment dat het uit was maar we nog wel in 1 huis woonde behandelde zij mij als een voetveeg. We hadden samen een huishouden maar ik kon alle troep achter haar aan op ruimen. We hadden samen twee honden maar uitgaan was voor haar belangrijker waardoor ze meerdere malen de honden meer dan 8 uur alleen liet terwijl ze wist dat ik die avond laat thuis zou zijn.

Zij vond echter dat ik haar daar niet op aan mocht spreken.
Daarbij probeerde ze een spelletje te spelen zodat ik het huis uit zou gaan en toen bleek dat ik het huis gewoon kon aanhouden was ze alleen maar kwader.

Ik heb toen die tijd geprobeerd netjes te blijven.
Ik heb toen die tijd alleen netjes afspraken willen maken zodat we soepel uit elkaar zouden gaan. Toch als het van 1 kant komt dan werkt het niet.
Een iedere keer als ik haar verantwoordelijkheid aansprak, kreeg ik een scheldpartij over mij heen waarin ze me onder andere een klootzak noemde. 

En als je me dan toch een klootzak vind, dan kan ik me net zo goed als een klootzak gedragen. Dus heb ik gezegd dat ze binnen enkele dagen haar spullen kon ophalen, dat ik niks van haar wilde hebben en ook nergens iets voor zou betalen. Alles wat ze niet ophaalde op de desbetreffende dag zou ik dan gewoon bij het grofvuil gooien. En zo gezegd, zo gedaan!

Ze heeft de afgelopen anderhalf jaar meerdere keren gezeurd om geld.
Nu blijkt dat zij teveel belasting terug gekregen heeft in die jaren en zeurt bij mij om of documenten of om mee te betalen. Maar ja, ik was toch een klootzak?

Ik hou er niet van om mensen zo te behandelen. Ik vind dat je altijd netjes moet blijven naar elkaar. En zelfs na jaren problemen kan ik de hand over mijn hart strijken en weer normaal tegen elkaar doen. Kijk naar hoe mijn ex-vrouw en ik momenteel na een 3 jarige vechtscheiding, toch weer normaal met elkaar kunnen praten en zelfs gezellig een kopje koffie kunnen drinken. Maar sommige mensen gaan gewoon echt te ver.
En ja voor hen ben en blijf ik een klootzak!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *