De Ochtend Wandeling S2/E22 | Mark Rutte als waar Charmeur gaat nog lang niet uit de deur!


Categories :
Mark Rutte

In deze aflevering van de podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent hoe Mark Rutte met zijn charme en trucjes de sfeer in de tweede kamer, naar zijn hand wist te zetten tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Mark Rutte begon gisteren zijn beantwoording met een persoonlijk verhaal over de opening van het nieuwe Joods Monument. Zijn oprechtheid had een dubbel effect wat hem in de rest van het debat erg ten goede kwam. Hij reageerde namelijk met dit verhaal op de verschrikkelijke en onbehoorlijke vergelijking die Thierry Baudet een dag eerder maakte tussen de Joden vervolging tijdens de tweede wereldoorlog en het huidige corona beleid met de coronatoegang check. Doordat het geen directe aanval op Baudet was maar wel een duidelijke afkeuring van diens woorden een dag eerder, wist Rutte de sympathie te winnen van de andere kamer leden zonder Thierry Baudet nog een kans te geven om hier nog verder op te reageren.
De sfeer die daardoor ontstond kwam de rest van het debat ten goede aangezien het duidelijk het meest inhoudelijk debat sinds maanden en misschien wel zelfs jaren is geweest die tweede kamer leden met elkaar hebben gevoerd.

Hoewel dit gisteren tot mooie debatten en resultaten heeft geleid, denkt Bastiaan niet dat dit de Formatie zou versnellen aangezien het ook een typisch Rutte trucje was waar de meeste mensen zo langzamerhand de buik van vol hebben.

Hierboven kunt u direct luisteren naar de aflevering van de podcast vanaf deze pagina. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast De Ochtend Wandeling via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

Hierboven kunt u ervoor kiezen om de video van deze aflevering van de podcast te bekijken. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast De Ochtend Wandeling via de YouTube Kanalen van Toorenent.nl of door Bastiaan Toorenent zijn Facebook Fanpagina te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *