De Ochtend Wandeling S2/E21 | Politieke berouwingen en Thierry Baudet als Corona Wappie!


Categories :
Thierry Baudet Tekening

In deze aflevering van de podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent de Algemene politieke beschouwingen en het totaal radicaliseren tot een corona wappie van Thiery Baudet.

De regeringsbegroting wordt zoals ieder jaar weer besproken in de Algemene Beschouwingen en Bastiaan heeft de eerste dag alles bekeken. Zo roemt hij Jesse Klaver, Rob Jette, Caroline van de Plas, Pieter Omtzigt en zelfs Geert Wilders, om hun interrupties en debat stijlen. Hoewel hij het absoluut niet met hen allen eens is, was volgen Bastiaan hun inbreng en de wijze waarop goed. Natuurlijk wordt hij zelf er erg blij van als met name de linkse oppositie partijen zowel CDA als VVD het vuur aan de schenen legt als het gaat om de afbraak van de sociale zekerheden en de niet concrete plannen voor herstel hiervan. Maar ook de wijze waarop sommige rechtse partijen een punt weten te maken over iets waar Bastiaan het niet eens is, kan hij voor het debat soms juist heel fijn vinden om naar te kijken.

Wat Bastiaan echt verschrikkelijk vond is de inbreng en interrupties van Thierry Baudet. “Thierry is maar een historicus en niet eens een goede ook. Dus waar haalt hij de arrogantie vandaan om een soort college over vaccinaties te gaan geven die totaal in gaat tegen de virologen en infectie wetenschappers. Dat Jesse Klaver en Rob Jette weg zijn gelopen bij de gevaarlijke onzin die de leider van Forum voor Democratie probeert te verspreiden, vindt ik logisch en is misschien ook het enige wat werkelijk helpt. Geen aandacht aan geven en niet naar luisteren zou mijn advies zijn.” zegt Bastiaan.

Hoewel de debatten lang en soms zelfs uren erg saai zijn is Bastiaan over het algemeen positief over de eerste dag van de Algemene Beschouwen. Minder positief is hij over de eventuele doorbraak voor een nieuw kabinet aangezien daar het debat tot nog toe niet op af lijkt te stevenen.

Hierboven kunt u direct vanaf deze pagina de aflevering van de podcast beluisteren. Tevens kunt u zich gratis abonneren op de podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

Hierboven kunt u ervoor kiezen om vanaf deze pagina de video van de podcast aflevering te bekijken. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast via de YouTune kanalen van Toorenent.nl of door Bastiaan Toorenent zijn Facebook Fanpagina te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *