De Ochtend Wandeling S2/E20 | Zelfs voor een republikein is de troon van de koning te klein.


Categories :
Koning Willem-Alexander

In deze aflevering van de Podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent de Troonrede, Prinsjesdag en de Miljoenennota.

Bastiaan constateert dat er op Prinsjesdag een hele vreemde sfeer hing tussen de politici. Mark Rutte en Wopke Hoekstra waren veel te vrolijk voor de staat waarin de huidige politieke situatie verkeerd. Het ongemak dat dit bij andere politiek partijen opriep werd nog het beste verbeeld in de vreemde, ongemakkelijke prop houding waarin Koning Willem Alexander op de troon zat terwijl hij de troonrede voorlas.

“Je kan dit die arme Alexander dat toch niet aan doen. De troon is letterlijk en figuurlijk te klein of beter te laag. Laten we letterlijk de zitting van de troon verhogen zodat hij beter kan zitten en laten we figuurlijk zijn troon vergroten zodat hij, als een formatie te lang duurt, in kan grijpen.”


Hoewel Bastiaan in hart en nieren een republikein is en eigenlijk vindt dat de burger zijn of haar staatshoofd zou moeten kiezen, heeft hij nu zo langzamerhand meer vertrouwen in Koning Willem Alexander dan in Mark Rutte, Wopke Hoekstra of Sigrid Kaag.

Hierboven kunt u de aflevering van de podcast direct beluisteren vanaf deze pagina. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

Hierboven kunt direct de video van deze aflevering van de podcast bekijken op deze website. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast De Ochtend Wandeling via de YouTube Kanalen van Toorenent.nl of door de Facebook Fanpagina van Bastiaan Toorenent te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *