De Ochtend Wandeling S2/E17| Hoe goede ideeën bij invoering worden vernacheld door de overheid.


Categories :
Idee versus geld voor het invoeren van het idee.

In deze aflevering van de podcast De Ochten Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent hoe steeds weer de overheid goede ideeën weet te vernachelen als zij het idee gaan in of uitvoeren.

Als eerste bied Bastiaan zijn excuus aan de mensen die al voorzien hadden dat het idee van het invoeren van de Corona Toegang App, uit zou lopen op een ramp. Hoewel hij wel vindt dat de app nog steeds een goed idee is, heeft het hem zeer verwonderd hoe Mark Rutte en Hugo de Jonge de app nu gaan invoeren en toepassen in het corona beleid.
“De vrijheid die de app zou moeten gaan geven wordt door enkele andere maatregelen totaal teniet gedaan” zegt hij.
Toch is het voor met name de cultuur sector wel een uitkomst omdat de anderhalve meter regel vervalt en zij eindelijk weer op volle bezetting mogen draaien.

Nu het goede idee van de corona toegang app bij de invoering totaal vernacheld wordt door de overheid aangezien zij het idee aangepast gaan invoeren, stelt Bastiaan de vraag waarom de overheid dit steeds weer doet. De geschiedenis staat namelijk bol van de goede ideeën die bij in of uitvoering van de overheid volledig werden verkloot omdat de politiek toch nog wat wilde aanpassen of het zoals zo vaak het veel te duur vond dus er minder geld aan uitgaf dan eigenlijk nodig was.
Bastiaan behandeld daarom in deze verlengde aflevering twee eerdere zeer goede voorbeelden van goede ideeën die totaal vernacheld zijn door de politiek bij de invoering. Namelijk het nieuwe zorgstelsel, zorgverzekering en natuurlijk het invoeren van het 2e fase systeem in het voortgezet onderwijs.

Hierboven kunt u direct luisteren vanaf deze website naar de aflevering van de podcast. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en diverse andere podcast kanalen.

Hierboven kunt u direct kijken naar de video van deze aflevering van de podcast. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast via onze YouTube Kanalen of door Bastiaan Toorenent zijn Facebook Fanpagina te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *