De Ochtend Wandeling s2/E13 | Moet het demonstratierecht aan banden worden gelegd?


Categories :

In deze aflevering van de podcast bespreekt Bastiaan Toorenent waarom hij vindt dat het demonstratierecht nimmer aan banden mag worden gelegd.

Voor de coronacrisis waren er al steeds meer demonstraties van diverse beroepsgroepen. Sinds de coronacrisis zijn er zelfs bijna wekelijks demonstraties die soms ook heel erg uit de hand zijn gelopen. Hierdoor hoor je steeds vaker van politici en burgemeesters dat ze het demonstratierecht in willen binden of zelfs helemaal willen afschaffen. Toch vindt Bastiaan dit een heel slecht plan en daarom komt hij zelfs op voor het demonstratierecht van corona wappies, anarchisten, complotdenkers en rechts-extremisten.

Wel reageert Bastiaan Toorenent op de boze vrijheid demonstranten die afgelopen zaterdag demonstreerden en nu vinden dat zij teveel weggezet zijn door de pers en politici als corona wappies, complotdenkers en of rechts-extremisten.
“Het is de organisaties eigen taak om goed over te komen op de pers en of burgers. Als je dan Thierry Baudet, die zich duidelijk politiek in de rechts-extremistische hoek bevind en tevens regelmatig diverse complottheorieën heeft uitgedragen, als hoofd spreker neemt, dan kan je eigenlijk al verwachten dat de pers en vele andere de demonstratie af doen als een rechts-extremistische wappie demonstratie die maar niet te serieus genomen moet worden,” zegt Bastiaan. “Hadden ze nu een leuke en ludieke actie met bijzonder kleding en of spandoeken gedaan waardoor de demonstratie niet door andere groepering kon worden gekaapt, dan was de vrijheid demonstratie een stuk serieuzer genomen door heel veel mensen en pers. De organisatie heeft zelf de verantwoordelijkheid om duidelijk te maken dat zij geen wappies of rechts-extremisten willen.”

Hierboven kunt u direct luisteren naar de aflevering van de podcast. Tevens kunt u zich abonneren via Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en diverse andere podcast kanalen.

Hierboven kunt u ervoor kiezen om de video van deze aflevering van de podcast te bekijken. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast via mijn YouTube Kanalen of door mijn Facebook Fanpagina te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *