De Ochtend Wandeling S2/E11 | Naïeve Arrogantie of een bewuste bom van Sigrid Kaag?


Categories :

In deze aflevering van de podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent de HJ Schoo-lezing van Sigrid Kaag en haar mogelijke verborgen agenda achter de aanval op Mark Rutte en de VVD.

Iedereen heeft wel gehoord van hoe Sigrid Kaag vooral, hoewel ze nimmer zijn naam heeft genoemd, Mark Rutte heeft aangevallen in haar HJ Schoo-lezing. Nu is dit natuurlijk te omschrijven als naïeve arrogantie en politieke onervarenheid van Sigrid Kaag, zegt Bastiaan. Maar als je verder kijkt zou het nog best wel eens een hard politiek spelletje kunnen zijn van D66 om de impasse te doorbreken in de formatie. Bastiaan denkt namelijk dat als D66 dit volhoud en zelfs een minderheidskabinet formatie op scherp zet waardoor het gaat lijken dat nieuwe verkiezingen de enige oplossing is, de VVD en CDA wel twee keer zullen nadenken en mogelijk eindelijk hun blokkade laten vallen.
Uit peilingen blijkt namelijk dat D66 bij nieuwe verkiezingen niet tot nauwelijks zetels zal verliezen terwijl het CDA in diezelfde peilingen halveert en de VVD ruim zeven zetels op zijn minst verliest. Voor D66 zijn nieuwe verkiezingen dus niet direct een probleem terwijl voor de andere partijen dit desastreus zou kunnen uitpakken. Als de aanval een bewust plannetje is dan zou het wel eens een politieke meesterzet kunnen zijn mits D66 de impasse volhoud en het slim blijft spelen.

Hierboven kunt u direct de video van deze aflevering van de podcast bekijken. Tevens kunt u zich abonneren op video’s van de podcast via mijn YouTube Kanalen en of door mijn Facebook Fanpagina te gaan volgen.

Hierboven kunt u ervoor kiezen om de podcast aflevering te beluisteren direct vanaf deze pagina. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *