De Ochtend Wandeling S2/E06 | De Duitse verkiezingen zij van grote invloed op Nederland.


Categories :

In deze aflevering van de Podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent waarom hij vindt dat de uitslag van de Duitse verkiezingen van grote invloed is op Nederland en Europa.

Na 16 jaar Merkel is het tijd voor een verandering in Duitsland. Dit lijken de kiezers uit de huidige peilingen duidelijk kenbaar te maken. SPD staat momenteel op 1 CDU/CSU nog net op 2 maar blijft maar zakken en de Groenen op 3, terwijl die eerder in het jaar op 1 stonden.

De CDU/CSU kandidaat is zelfs niet populair in de eigen partij en daarbij wordt de partij verweten dat Duitsland de afgelopen 16 jaar stil heeft gestaan. Bastiaan is het met deze opinie eens. Hoewel Merkel een goede Bondskanselier was, heeft ze ook niet echt aanzienlijke zaken veranderd. Daardoor loopt in Bastiaan zijn ogen Duitsland achter op bepaalde essentiële gebieden terwijl zij heel veel macht heeft in Europa. Daarom hoopt Bastiaan dan ook dat er een progressieve Bondskanselier komt, zoals de Spitsenkandidate van de Groenen, die Duitsland duidelijk naar een moderne samenleving wil trekken. Waardoor de rest van Europa ook mee zal moeten gaan.

Hierboven kunt u direct luisteren naar de aflevering van de Podcast. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via podcast platformen als: Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en nog vele anderen.

Luistert u graag naar de Podcast De Ochtend Wandeling? Steun Bastiaan dan nu door op bovenstaande knop te drukken en vriend van de show te worden met een eenmalige donatie.

Hierboven kunt u ervoor kiezen om de video van de podcast te bekijken. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast via mijn YouTube Kanaal of door mijn Facebook Fanpagina te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *