De Ochtend Wandeling S1/E96 | Nieuwe Klimaatpakket Europa gaat niet ver genoeg!


Categories :
Frans Timmermans

In deze nieuwe aflevering van de podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent waarom hij vindt dat het nieuwe klimaatpakket van de Europese commissie, wat vandaag door Frans Timmermans gepresenteerd wordt, nog niet ver genoeg gaat.

Hoewel Bastiaan blij is met de 15 klimaatwetten, vindt hij dat er nog teveel ruimte wordt gelaten voor individuele invulling van elke lidstaat zelf. Daarbij wordt het gratis weggeven van emissie rechten door overheden aan specifieke bedrijven, niet aangepakt in dit nieuwe plan. “Ik vindt het fijn dat een komend kabinet door dit pakket gedwongen wordt om echte keuzes te gaan maken in haar regeerakkoord over het klimaat. Toch verwacht ik dat met name de Europese Raad , die toch vooral bestaat uit regeringsleiders van de lidstaten, veel van wat nu in het pakket vast staat zal gaan verzachten en er slechts een slap en uitgekleed compromis zal ontstaan.” zegt Bastiaan.

Hierboven kunt u direct luisteren naar de podcast aflevering op deze pagina. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

Luistert u graag naar de podcast De Ochtend Wandeling?
Steun ons dan door op bovenstaande knop te drukken en Vriend van de Show te worden met een eenmalige donatie!

Hierboven kunt u ervoor kiezen om de video van deze aflevering van de podcast te kijken direct vanaf deze website. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast via mijn YouTube Kanaal of door mijn Facebook Fanpage te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *