De Ochtend Wandeling S1/E90 | Tata Steel moet ernstig onder de loep worden genomen.

Tata Steel

In deze aflevering van de podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent het schandaal wat zaterdag aan het licht kwam door Noord-Hollands Dagblad, waarin zij bewijzen dat de directeur van GGD Kennemerland bewust Tata Steel uit het rapport over de leefomgeving heeft gehouden.
In de regio Kennemerland en met name Beverwijk en IJmuiden, ligt het aantal mensen wat longkanker krijgt 25% hoger dan het landelijke gemiddelde. Mogelijke oorzaken zijn natuurlijk de uitstoot van fijnstof, stikstof en CO2 in deze regio waar logischerwijs Tata Steel de grootste schuldige is. Echter wilde de Directeur van de GGD, blijkt uit interne communicatie die Noord-Hollands Dagblad via WOB verzoek op vroeg, koste wat kost iedere verwijzing die op het staalbedrijf sloeg of op directe vervuiling die aan hen te koppelen was, uit het rapport geschrapt hebben. Daarom roept Bastiaan om het ontslag van deze Directeur en een goed en echt onafhankelijk onderzoek naar de vervuiling van Tata Steel zodat de gewone burger beschermd gaat worden.

Hierboven kunt u direct luisteren naar deze aflevering van de podcast via deze pagina. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

WILT U DE PODCAST DE OCHTEND WANDELING STEUNEN? KLIK DAN NU HIERBOVEN OP DE KNOP EN WORDT VRIEND VAN DE SHOW MET EEN EENMALIGE DONATIE!

Hierboven kunt u ervoor kiezen om de video van deze aflevering van de podcast te bekijken. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast via mijn YouTube Kanaal of door mijn Facebookpagina te gaan volgen.

Eerder verschenen post in deze categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *