De Ochtend Wandeling S1/E88 | Moet de Afschaffing van de Slavernij een Nationale Feestdag worden?


Categories :
Keti Koti Festival 2010 / Foto van Charles Roffey

In deze aflevering van de podcast bespreekt Bastiaan Toorenent waarom hij vindt dat Keti Koti een nationale vrije dag zou moeten zijn.
Hoewel het slechts een symbolisch gebaar is naar de Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap, denkt Bastiaan dat het van invloed kan zijn tegen racisme en een duidelijk beeld afgeeft dat Nederland nu een inclusieve en multiculturele samenleving is.
Toch vindt Bastiaan ook dat het hier niet bij moet blijven. “Het onderwijs over het aandeel van Nederland in de slavernij en slavenhandel moet veel inclusievere zijn. Het beeld dat de gouden eeuw en handel van Nederland goed was voor iedereen moet ernstig bijgeschaafd worden naar de realiteit”, zegt hij. Tevens vindt Bastiaan Toorenent dat de Nederlandse regering en het Koningshuis excuus moet maken over deze zwarte bladzijden in onze vaderlandse geschiedenis.

Hierboven kunt u direct luisteren naar de aflevering van de podcast. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast De Ochtend Wandeling via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere populair podcast platformen.

Luistert u graag naar DE OCHTEND WANDELING? Klik dan hierboven op de knop en Steun ons door Vriend van de Show te worden met een eenmalige donatie.

Hierboven kunt u ervoor kiezen om de video van deze aflevering van de podcast te bekijken direct op deze pagina. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast De Ochtend Wandeling via mijn Facebookpagina te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *