De Ochtend Wandeling S1/E85 | Vrouwen emancipatie lukt alleen als we de vaderrol emanciperen!


Categories :

In deze aflevering van de podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent de steeds weer stagnerende vrouwen emancipatie. Volgens hem gaat het niet helpen als we in de emancipatie steeds weer alleen naar de vrouwen kijken. Bastiaan vindt namelijk dat met name de vaderrol zowel in regels en wetgeving als in sociale normen vanuit de maatschappij, totaal niet is geëmancipeerd. Zolang de vaderrol nog vaak blijft hangen in het beeld van de man die zondag het vlees komt snijden, zal de vrouwen emancipatie ook niet verder komen.

Bastiaan spreekt hier uit eigen ervaring als alleenstaande vader van een zoon waar hij de volledige zorgtaak van heeft. “Zelfs als gescheiden, single vader wordt er door zowel werkgevers en instanties als in het bijzonder heel veel vrouwen, ervan uitgegaan dat er vast wel een moeder of vriendin is die een gedeelte van de zorgtaak voor mijn zoon op zich neemt. Bijna nooit wordt ervan uitgegaan dat ik als man daar alleen de hoofdverantwoordelijkheid voor draag”, zegt Bastiaan.

Hierboven kunt u direct luisteren naar de aflevering van de podcast. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via Spotify, iTunes, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

Geniet u van deze podcast en zou u Bastiaan eventueel willen ondersteunen? Wordt dan met een druk op bovenstaande knop Vriend van de Show door een eenmalige donatie te doen!

Hierboven kunt u er ook voor kiezen om de video van de podcast aflevering te kijken. U kunt zich ook abonneren op de video’s van de podcast via mijn YouTube Kanaal of door mijn Facebookpagina te volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *