De Ochtend Wandeling S1/E100 | Moet Europa en de NAVO zich militair gaan verzetten tegen China?


Categories :
Xi Jinping En Mao Zedong

In deze laatste aflevering van het eerste seizoen van de podcast De Ochtend Wandeling bespreekt Bastiaan Toorenent waarom militair verzet tegen China in de toekomst mogelijk nog de enige optie is.

Bastiaan geeft als eerste al aan dat hij absoluut antimilitaristisch en absoluut niet zit te wachten op een oorlog met China. Toch vindt hij dat het beleid van Europa en andere NAVO landen in de laatste jaren ten opzichte van China te slap is geweest. Nu Xi Jinping zelfs het verdrag met Engeland over Hongkong haar onafhankelijkheid volledig naast zich neer legt, verwacht Bastiaan dat de zogenaamde grote leider als volgende stap zal overwegen om Taiwan binnen te vallen aangezien China dit eiland nog steeds ziet als haar grondgebied. “Heel misschien zal Europa en Amerika dit laatste niet zomaar laten gebeuren maar zowel de reacties op het te niet doen van de onafhankelijkheid van Hongkong, als hoe enkele jaren geleden Poetin zonder enige moeite de Krim kon annexeren, bied niet veel vertrouwen voor de toekomst”, stelt Bastiaan.

Hierboven kunt u direct naar de laatste aflevering van het eerste seizoen van de podcast De Ochtend Wandeling luisteren vanaf deze pagina. Tevens kunt u zich abonneren op de podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en diverse andere podcast platformen.

Luistert u graag naar de podcast De Ochtend Wandeling? Steun Bastiaan dan door op bovenstaande knop te klikken en Vriend van de Show te worden met een eenmalige donatie.

Hierboven kunt u de video van de laatste aflevering van het eerste seizoen bekijken. Tevens kunt u zich abonneren op de video’s van de podcast via mijn YouTube Kanaal of door mijn Facebook Fanpage te gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *